Ventijol entitat pionera

Primeres formacions per a Instituts en aplicar la intervenció sistèmica en Teràpia Familiar

El mes de febrer van acabar les primeres edicions del seminari “Mirar-nos per mirar: educar des d’una mirada sistèmica i apreciativa” a càrrec de dues psicòlogues de Ventijol que es van impartir en els IES les Marines i IES Mediterrània de Castelldefels. Així, 20 professors/res d’Educació Secundària i Batxillerat s’han pogut beneficiar durant 3 sessions dels coneixements i dinàmiques portades a terme en relació a la seva tasca diària en l’aula, amb les famílies i amb l’Institut, que els han aportat recursos i reflexions des d’una mirada sistèmica.

Sessió a l’IES Mediterrània.

Conceptes com el de “circularitat, símptoma i comunicació reflexiva” s’han abordat per donar resposta a problemes que els professors i professores es troben diàriament en la seva pràctica educativa. Aquesta formació pilot és una formació pionera per a Instituts des de la pràctica de la intervenció sistèmica en Teràpia Familiar.

Sessió a l’IES Mediterrània.

La iniciativa va néixer a arrel de diferents inquietuds dels professionals docents, que van recollir els referents de Serveis Socials de l’Ajuntament de Castelldefels amb el que habitualment es coordina la terapeuta de Ventijol, Natàlia Comalrena.

Els Seminaris han estat possibles gràcies a una subvenció atorgada per l’Ajuntament i dins de Serveis Socials. Des de Ventijol estem molt satisfets de poder formar part d’una xarxa de cura i atenció a la salut mental del professorat i a la dels joves i les seves famílies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *