Causes i àmbits d’atenció a la Teràpia Psicològica

Ventijol aspira a estar a l’abast de tothom i de no deixar ningú sense el nostre servei per manca de recursos.

ADOLESCÈNCIA

Atenció psicològica als adolescents i a les seves famílies. La finalitat del projecte és millorar la qualitat de vida dels adolescents i llurs famílies, abordant les dificultats que presenten.

GENT GRAN

Atenció psicològica a les persones grans . L’objectiu és contribuir a la millora del benestar de les persones grans, evitant el desarrelament, la soledat i la sensació d’abandó i actuant en un àmbit de prevenció.

ADULTS

Atenció psicològica als adults que passen situacions personals, familiars o laborals complexes. L’objectiu és millorar el seu benestar emocional.

DONES

Atenció psicològica i acompanyament terapèutic personalitzat i específic a les dones en aquells aspectes inherents a la pròpia situació de ser dona i a les dificultats que representa a la nostra societat. (assetjament, famílies monomarentals,…).

VIOLÈNCIA INTRAFAMILIAR

Atenció a les famílies que estan en una situació de conflicte i/o violència intrafamiliar, de pares a fills o de fills a pares.

JUSTÍCIA PENITENCIÀRIA

Programa específic per a interns derivats pel Departament de Justícia Penitenciària que estan en segon o tercer grau i que han comès un delicte violent.

CAIXA PROINFÀNCIA

Atenció psicològica individual als menors i adolescents i famílies que estan dins del Programa de Caixa Proinfància.

REALITZEM TERÀPIA PSICOLÒGICA ADAPTANT-NOS A LA SITUACIÓ ECONÒMICA DE CADA PERSONA I/O FAMÍLIA

Ventijol és una entitat amb 30 anys d’experiència en l’atenció psicològica tant a famílies com a persones que es troben en situació de dificultat. Gràcies a aquesta atenció contribuïm al benestar emocional de les persones i ajudem a millorar les dinàmiques de les relacions mitjançant la utilització de tècniques de Teràpia Familiar Sistèmica.

Les persones o famílies interessades en ser ateses es poden posar en contacte directament per telèfon amb Ventijol al 93 4081236 o pel mail  atencio@ventijol.cat

Les entitats, escoles, serveis socials, centres d’atenció primària de salut, EAIA o altres serveis que vulguin derivar-nos una família ho poden fer omplint la fitxa de derivació de Ventijol i enviar-la al correu:  atencio@ventijol.cat indicant a la família que es posin en contacte amb nosaltres, en horari de 9 a 14h de dilluns a divendres.

Els hi demanarem les dades que necessitem per acreditar la seva situació econòmica i fixarem el preu de les visites.

No som un servei públic, però rebem algunes subvencions que ens permeten adaptar-nos a la situació econòmica dels usuaris. Per garantir l’equitat en l’accés al servei de teràpia psicològica es demana una aportació econòmica de la família que es calcula passant un barem. En funció de la situació econòmica de cada família s’estableix el cost per sessió terapèutica, que pot fluctuar dels 55 euros als 35 euros.

La mitjana d’un tractament és de 10-15 sessions però es pot allargar depenent de les necessitats de cada situació personal o familiar